vastuullisuus

Laatu

Asiakkaat, asiakastyytyväisyys ja korkealaatuinen palveluiden tuottaminen ovat laatupolitiikkamme keskiössä. Olemme sitoutuneet laadun hallinta periaatteisiimme ja niiden täytäntöönpanoon. Sitoudumme jatkuvaan ja proaktiiviseen asiakastarpeiden arviointiin, markkinatrendien seuraamiseen ja iteraatioon palautteen perusteella.

Johtomme tekee päätökset tieto- ja datapohjaisesti tehokkaan muutostenhallinnan takaamiseksi. Tavoitteenamme on taata asiakkaillemme laadukasta ja luotettavaa palvelua. Laatujohtamisjärjestelmämme kattaa koko toimintamme; palvelut ja prosessit.

Puhuttaessa laadusta

SwanIT Oy:n laatujohtamisjärjestelmä on sertifioitu ISO9001-standardin mukaisesti. Järjestelmä ja siten sertifikaatti kattaa koko toimintamme sekä palveluportfoliomme.

Sitoudumme jatkuvaan, ketterään ja systemaattiseen asiakaspalautteen keräämiseen niin virallisista kuin epävirallisista kanavistakin. Otamme aktiivisesti asiakkaitamme mukaan palvelu- ja tuotekehittämiseen, osallistumme alan tapahtumiin ja muihin markkinadialogia mahdollistaviin aktiviteetteihin.

Palveluitamme ja prosessejamme kehitetään sekä parannetaan jatkuvasti mallilla. Palautteet ja ehdotukset analysoidaan, otetaan työnalle ja arvioinnin perusteella implementoidaan ja kerätään taas palautetta. Tämä luo kehän, jolla varmistetaan jatkuva parantaminen ja kehittäminen.

Asiantuntijamme kehittävät ja sertifioivat osaamistaan ja hankkivat uusia taitoja ja tietoa uusimmista teknologioista oman osaamisensa kuin myös palvelun laadun takaamisen varmistamiseksi. Olemme erityisen ylpeitä kouluttautumis- ja sertifiointimahdollisuuksista, joita tarjoamme ja edellytämme asiantuntijoiltamme.

IT-ala on ympäristökatastrofi – nyt on aika toimia vastuullisesti

Laatutavoitteitamme ovat:

  • 100-prosenttinen asiakaspysyvyys.
  • Pitkät ja kasvavat asiakassuhteet.
  • Korkea SLA ja palveluiden saatavuus sekä ykköstason resoluutio.
  • Kehitämme aktiivisesti palveluportfoliotamme ja pyrimme lanseeraamaan yhden uuden tuotteen vuodessa.