Tutustu meihin

Suomen ja Pohjoismaiden vastuullisin IT-toimija

SwanIT on perustettu vuonna 2017 tavoitteenaan luoda vaihtoehto perinteiselle ajattelulle IT-infraratkaisuissa. Tekemisessämme yhdistyvät vastuullinen ja ympäristöystävällinen toiminta, vahva kokemus sekä vuosikymmenien asiantuntemus IT-alalta.

“Urallani, erityisesti kehittyvissä maissa, olen nähnyt IT:n pimeän puolen. Me lännessä käymme louhimassa arvokkaat mineraalit ja metallit, viemme ne maasta, käytämme ne elektroniikassa ja lopuksi dumppaamme ne taas kehittyviin maihin ongelmajätteeksi. Jätteenä ne vahingoittavat sekä maaperää ja vesistöä, että paikallisen väestön terveyttä. Ympäristö- ja ihmisoikeusarvot, näiden esille tuominen ja uusien kestävämpien prosessien toteuttaminen on loistanut liian kauan poissaolollaan IT-maailmassa.

Perustin SwanIT:n vuonna 2017 näyttääkseni, että vaativat IT-ratkaisut ja prosessit voidaan tehdä kestävällä tavalla ja paremmin kuin koskaan.”

Tuulia Virhiä, SwanIT:n perustaja

Yritys

SwanIT on perustettu Suomessa vuonna 2017. Olemme ketterä kumppani isoilla yhteistyöverkostoilla, ja asiantuntijat palvelevat vuosikymmenten kokemuksella. Viimeisin liikevaihtomme oli 2,4 miljoonaa euroa.

Missio

Raivaamme tietä nykymarkkinassa tekemään asiat vastuullisemmin, uudelleen määrittelemme vastuullisten arvojen toteuttamisen ja luomme maailman turvallisimman ja mukavimman työympäristön.

Visio

Haluamme olla tunnistetusti maailman vastuullisin yritys, joka on asettanut alalle uuden standardin aidosti vastuulliselle toiminnalle ja parantanut ihmisten elämää ja maapallomme tulevaisuutta.

Meille on tärkeää tuoda kansainvälisellä tasolla esiin ympäristöä sekä ihmisoikeuksia koskettavia kehityskohtia IT-alalla. Visiomme on, että yritykset alkavat ajattelemaan ja toimimaan IT-laitteiden ja palveluiden hankinnassa ympäristön kannalta kestävästi. Näin saamme muutoksen aikaan koko toimialalla.

Arvomme

Meidän viisi näkökulmaamme, joiden pohjalta toimimme

Kunnioitus ihmisiä ja maailman resursseja kohtaan

Maapallomme on jo rajojensa ulkopuolella ja kunnioitus kaikkea sen resursseja kohtaan tarkoittaa SwanIT:llä niistä huolehtimista ja niiden käytön maksimointia yhä uudelleen kiertotalouden oppeja noudattaen. Emme osta tai hanki mitään turhaan ja arvioimme jokaisen hankinnan huolellisesti. Kunnioitamme niin ikään myös ihmisiä, arvostamme ja vaalimme jokaista.

 

Ihmisoikeudet- ja velvollisuudet

Puhumme SwanIT:llä ihmisoikeuksista ja ihmisvelvollisuuksista. Pyrimme kaikessa toiminnassamme varmistamaan, että ihmisoikeudet täyttyvät, myös palveluidemme elinkaaren aikana ja toimittajien ja alihankkijoiden osalta. Ihmisvelvollisuuksina pidämme muun muassa eettistä toimintatapaa, maapallomme ja ihmisten kunnioitusta sekä työtä paremman huomisen puolesta

 

Jokaisen ihmisen arvostaminen

Kaikki ihmiset ovat meille saman arvoisia, tärkeitä ja mittaamattoman arvokkaita mistään tekijästä riippumatta. Vaalimme jokaisen omalaatuisuutta ja yksilöllisyyttä. Luomme kaikille työympäristön, jossa luottamus, turvallisuus ja hyvinvointi ovat kaiken keskiössä. Palveluidemme elinkaaressa tämä tarkoittaa sitä, että arvioimme myös kumppaneidemme toimintaa kriittisesti.

 

Aitous ja vilpittömyys

Haluamme olla kaikessa toiminnassamme aitoja ja vilpittömiä. Tahdomme tehdä työstämme, yhteistyöstämme ja kaikesta toiminnastamme mahdollisimman läpinäkyvää luoden luottamusta osapuolien välille. Tahtotilamme on, että kaikki sanomamme, kirjoittamamme ja lupaamamme on aidosti sitä, mitä myös teemme. Seisomme sanojemme takana.

 

Rohkeus ja kärsivällisyys

Työ vastuullisemman toimintatavan puolesta vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Markkinat ja tavat eivät muutu hetkessä eikä niitä aina oteta avosylin vastaan. Kysyy myös rohkeutta nostaa epäkohtia pöydälle ja ehdottaa sekä ajaa parempia toimintamalleja.