26/06/2024

Valmistaudu syksyyn – näin säästät heti jopa 50 prosenttia IT-laitehankintakuluista

Tuulia Virhiä

Lupaan yrityksellenne tyytyväisyystakuun – jos emme pysty pitämään lupaustamme, saatte rahanne takaisin. Useissa yrityksissä aloitetaan valmistelutoimenpiteet loppuvuoden laitehankintoja varten kesän aikana, ja me SwanIT:lla teemme yrityksille IT-laitteiden kuntokartoitushankkeita myös läpi kesän ja syksyn.

Yritysmaailmassa harmillisen vakiintuneena tapana on, että IT-laitteissa on esimerkiksi kolmen vuoden leasing-malli. Ja tämän mallin loppuvaiheessa olevien laitteiden tilalle hankitaan sitten upouudet laitteet – jälleen kolmen vuoden leasing-mallilla.

Meidän palvelumallissamme viemme IT-laitteiden hankintaprosessin datapohjaiseen päätöksentekoon. Näin ollen yritys säästää riihikuivaa rahaa.

Datapohjaisessa kartoituksessa pystymme tarkasti tutkimaan, missä kunnossa laitteet ovat. Sen sijaan, että yritys uusii tulevana syksynä esimerkiksi sata läppäriä, niin oikeasti uusia läppäreitä saatetaankin tarvita vain 20. Eli näistä sadasta läppäristä osa on ihan oikeasti huonossa kunnossa, mutta reilusti yli puolet toimivat edelleen todella hyvin.

Yritys säästää jo esimerkiksi muutaman tuhannen euron projektilla merkittävästi.

Mietitäänpä esimerkiksi työntekijöiden laitteistoja. Jokaiselle uudelle, niin lyhyempi- kuin pitkäaikaisemmallekin, työntekijälle ei ole taloudellisesti järkevää hankkia upouusia laitteita. Näissä tapauksessa yrityksen laitteistoja on järkevintä kierrättää, sillä palvelumme avulla yrityksellä on tarkat tiedot jokaisen laitteensa kunnosta.

Oman laitekannan datapohjainen kuntokartoitus = rahaa jää säästöön

Valmistauduttaessa syksyn ja talven laitehankintoihin on siis olemassa nopea säästötoimenpide: Yrityksen kaiken laitekannan kuntotason selvittäminen. Kun tämän tekee huolella, yrityksen ei tarvitse laittaa rahaa niin paljon kiinni turhiin laitehankintoihin.

Lisäksi IT-laitehankinnat tehdään usein lainarahalla, jossa korot ovat korkeat. Eli kun keskitytään selvittämään huolellisesti oman laitekannan kunto, ei tarvita uusia laitteita niin paljon. Ja tällöin säästetään myös rahoituskuluissa.

Tällä tavalla laitteiden käyttöikää pidennetään datapohjaisesti ja vastuullisesti. Yritysten päättäjillä voi olla laitteistaan vahvakin mututuntuma, että mikä toimii tai mikä ei toimi – mutta data ei arvuuttele eikä valehtele. Data on totuuden äänitorvi.

Me SwanIT:llä olemme täsmäapu juuri näissä hetkissä, kun yrityksissä mietitään uusia laitehankintoja ja että mitkä laitteet ovat menossa vanhaksi ja mitkä eivät. Me selvitämme laitakannan kunnon, yritys säästää rahaa.

Toimarin kesälupaus = tyytyväisyystakuu

Onko yrityksenne laitteiden elinkaari ollut aiemmin esimerkiksi noin kolme vuotta?

Tyytyväisyystakuuna lupaamme:
Jos emme löydä yrityksestänne ainuttakaan laitetta, jonka käyttöikää emme pysty pidentämään datan perusteella 1–2 vuotta pidemmäksi, saatte rahanne kokonaisuudessaan takaisin.

Nyt on hyvä aika heittää taloudellisesti raskas leasing-malli roskiin.

— —
LUE MYÖS: Mitä kiertotalous tarkoittaa IT-maailmassa?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin me palaamme asiaan.

Tuulia Virhiä

CEO & Founder
tuulia.virhia@swanitgroup.com