05/09/2023

Infraa ja ryhtiä: SwanIT on saanut ISO ympäristö- ja laatujohtamisen sertifikaatit

Löysimme joitakin vuosia sitten itsemme tilanteesta, jossa hienoa ja aitoa tekemistä piti saada verifioitua uskottavasti. Samalla SwanIT oli lähtenyt vauhdikkaaseen kasvuun, ja pohdinnat tekemisen jäsennyttämiseen tulivat ajankohtaisiksi. 

Sertifiointi oli meille luonnollinen ajatus jo yrityksemme sertifiointiliiketoimintahistorian vuoksi. Meillä uskotaan vahvasti näyttöön, ja toki halusimme itsekin näyttää asiakkaille, että toimintamme on sitä mitä väitämme eli vastuullista ja laadukasta. Todistetusti. 

Arvioimme kymmeniä mahdollisia sertifiointeja ja pohdimme, mitkä lisäisivät arvoa niin meille kuin asiakkaillemmekin. Kansainvälisesti tunnetut ISO- sertifioitavat johtamisjärjestelmät olivat meille loppupeleissä selkeä valinta, koska ne edellyttivät nimenomaan johtamisjärjestelmien rakentamista. Kaipasimme kovasti struktuuria ja yhdenmukaista suuntaa tekemisellemme, jotka loisivat vahvat tukipilarit ja kasvun edellytykset. 

Ympäristö on erittäin keskeisessä osassa jokapäiväistä tekemistämme sekä vastuullisuusstrategiaa. Toisaalla olemme IT-palveluntarjoaja ja laadun todentaminen, seuraaminen ja erityisesti parantaminen ovat edellytyksiä visioimamme asiakaskokemuksen kannalta. Siitä lähti matkamme ISO14001:2015 ja ISO9001:2015 sertifioitavien ympäristö- ja laatujohtamisjärjestelmien rakentamiseen. 

ISO14001:2015 ja ISO9001:2015

Järjestelmiä rakennettiin vajaan vuoden ajan. Sertifiointi on helppo mieltää plakaatiksi, joka on saatu pitämällä järkevä status quo, mutta ainakaan ISO:jen kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. Käytännössä matka sertifiointeihin vaati useita satoja tunteja työtä useilta henkilöiltä.

Prosessien auki kirjoittamista ja osin luomista, kumppanien arviointia, arvojemme ja visiomme kertaamista sekä vastuualueiden selkeyttämistä. Lisäksi jokaisen palvelun ja toiminnan läpikäyntiä ja syyniä, mittareiden ja mitattavien asioiden mittausmahdollisuuksien kehittämistä ja ideointia, uusien työkalujen käyttöönottoa, satoja sivuja dokumentaatiota, kymmeniä tunteja koulutusta ja workshoppeja sekä parantamismekanismien kehittämistä ja erityisesti käytäntöönpanoa. Jalkauttaminen puolestaan on jatkuvaa työtä ja vaatii koko organisaation osallistamista. 

Tie oli intensiivinen, mutta siitä kehkeytyi yritykselle yhteinen ja yhdenmukainen toimintatapa, selkeä standardi kaikelle tekemiselle ja joka päivä vahvasti läsnä oleva jatkuvan parantamisen henki. Lisäksi tunnettavuutensa ansiosta standardit kommunikoivat tehokkaasti ja tiivisti asiakkaillemme sitoutumisestamme laadulliseen ja ympäristösuojelun tasoa parantavan tekemiseen.  

Vierivä kivi ei sammaloidu ja SwanIT on kovassa vauhdissa eteenpäin vastuullisemman IT:n tiennäyttäjänä. 

Voit ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä