SwanIT:stä vastuullinen ja kokonaisvaltainen yhteistyökumppani I-Valo:n IT-tarpeisiin

Vuodesta 1971 asti toiminut valaisinalan edelläkävijä I-Valo ja vastuullisia IT-palveluita tuottava SwanIT ovat solmineet monivuotisen yhteistyön kokonaisvaltaisista IT-palveluista. I-Valon valaisimet on suunnattu vaikeisiin olosuhteisiin, kuten teollisuuden käyttöön. Yritys hyödyntää tuotteissaan nykyaikaista, energiaa säästävää LED-tekniikkaa. I-Valolle ympäristöystävällisyys on tärkeä arvo ja siksi yhteistyö SwanIT:n kanssa tuntui luontevalta.

Yrityksen ICT Manager Matti Hakkarainen on erittäin tyytyväinen alkaneeseen kumppanuuteen. “Yhteistyö on alkanut erittäin mukavasti. Yhteydenpito on ollut jatkuvaa ja asiat ovat sujuneet ongelmitta! Astuessani I-Valon palvelukseen IT ympäristössä oli puutteita rakenteissa, määrityksissä ja dokumentoinnissa. Halusimme selkeyttää ja yhtenäistää palvelut vastuulliselle ja luotettavalle kumppanille, jonka kautta saisimme kaikki IT-asiat kuntoon, ja säästäisimme aikaa IT:n arkisten askareiden pyörittämisen sijaan kumppaniyhteistyön ja kokonaisuuden kehittämiseen. Tältä pohjalta lähdimme etsimään hyvää yhteistyökumppania.”

Hakkarainen oli yhteydessä muutamiin IT-toimittajiin, mutta kommunikointi tuntui toivottua hitaammalta. ”SwanIT:ltä Juhani Heinonen lähestyi meitä juuri oikeaan aikaan ja yhteinen sävel löytyi heti. Saamme kaikki tarvitsemamme palvelut yhdestä paikasta, kuten toivoimmekin. Emoyhtiömme Fagerhult edellyttää meiltä tiettyjä vastuullisuustoimenpiteitä ja -raportteja, jotka saimme samalla kuntoon. Tiedämme jatkossa esimerkiksi sen, mihin käytöstä poistuvat laitteemme päätyvät ja mitä niille tehdään”. Hakkarainen kertoo.

”Eniten olemme olleet tyytyväisiä palvelun vaivattomuuteen, sekä SwanIT:ltä tulleisiin toimiviin ratkaisuihin”​​
Matti Hakkarainen
I-Valon ICT Manager

Monipuolinen ja vastuullinen palvelukokonaisuus

SwanIT yhtenäisti ja sujuvoitti IT-ympäristön ja samalla osa vanhasta laitekannasta uusittiin, mm. työasemien ja verkkolaitteiden osalta. Yhteistyö kattaa työasemien laitehankinnat ja vastuullisen palvelumallin, loppukäyttäjätuen eli Service Deskin, verkkoympäristön ylläpidon ja verkkolaitteet palveluna sekä varmuuskopiointiratkaisut. ”Meidän ei tarvinnut etsiä erillistä kumppania IT-laitteiden hankintaan tai verkkoympäristön ylläpitoon, vaan saimme kaikki tarvittavat palvelut ja laitteet SwanIT:n kautta. Erityisen hienoa palvelussa on se, että SwanIT hoitaa laitteiden jatkokäsittelyn ja dokumentoinnin vastuullisesti.”

Myös Microsoft-ympäristössä oli puutteita, eikä toteutuksista löytynyt riittävällä tasolla olevaa dokumentointia tai parhaita käytäntöjä palveluiden käyttämiselle. ”SwanIT:n kautta analysoimme Microsoft-ympäristömme nykytilan ja kehityskohteet, jonka jatkotoimenpiteinä dokumentoimme ympäristön ja kehitimme Intune- ja Endpoint Management toimintoja. Tähänkin alueeseen tarvitsimme kumppania ja onneksi saimme avun samasta paikasta”, Hakkarainen kertoo.

”Voimme ehdottomasti suositella palvelua eteenpäin!”​
Matti Hakkarainen
I-Valon ICT Manager

Molemmilla toiveissa pitkä ja antoisa yhteistyö

Hakkaraisen kokemus SwanIT:n kanssa asioinnista on erittäin positiivinen. ”Kaikki on sujunut hyvin
mallikkaasti. Jos pitäisi antaa arvosana yhden ja kymmenen väliltä, sanoisin 9++ . Kympin saa, kun
yhteistyö jatkuu samanlaisena vielä hienon alun jälkeenkin!” I-Valo ja SwanIT odottavat
hedelmällisen yhteistyön jatkuvan pitkään. ”Tulevaisuudelta toivon, että kun perusasiat on saatu
kuntoon, jatketaan tiivistä yhteydenpitoa. Ympäristöt ja verkot muuttuvat jatkuvasti ja siihen
kaivataan jatkossakin sparrausta”, Hakkarainen tiivistää.

Matti Hakkarainen, I-Valon ICT Manager

Juhani Heinonen, SwanIT:n Sales Director